Welkom bij

Wereldwinkel Renkum

Chocolade cakepops

 

Voor ca. 12 stuks

Bereidingstijd: ca. 25 minuten (exclusief baktijd muffins)

 

1 pak Bakmix voor Muffins

100 boter of margarine

2 eieren

50 ml water

4 el Hazelnootpasta

100 g Chocoladereep puur of melk

1 zakje Tropische Notenmix

Hagelslag puur en/of melk

 

Bereid de muffins volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, maar gebruik in plaats van de muffinvormpjes een bakblik en bak de cake ca. 25-30 minuten. Laat de cakejes afkoelen en verkruimel ze daarna boven een kom. Voeg de hazelnootpasta toe en meng het goed door de cakekruimels. Draai van dit deeg ca. 12 balletjes ter grootte van een walnoot. Breek de chocoladereep in stukjes en doe deze in een kom die je in het pannetje met kokend water hangt. Zorg ervoor dat er geen water in het kommetje komt! Smelt de chocolade en roer het chocolademengsel glad. Prik de cakeballetjes aan een prikker en wentel ze een voor een door de gesmolten chocolade. Prik ze in bijv. een eierdoos om ze een beetje te laten drogen. Doe intussen de hagelslag in een kommetje. Haal de rozijnen uit de notenmix; deze gebruik je niet. Hak de overige ingrediënten van de notenmix fijn met behulp van een hakmolentje of vijzel en doe deze ook in een kommetje. Wentel de helft van de nog niet helemaal gedroogde chocoladecakepops door de hagelslag en de andere helft door de notenmix. Presenteer ze in een mooi vaasje of prik ze in een (oud)brood, dat je met mooi crêpe papier hebt bekleed.