Kruidige Ananas stoof met Noedels
Hoodgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: ca: 15 min.
- 1 el plantaardige olie
- 2 knoflooktenen, geperst
- 5 stengels citroengras
- snuf chilivlokken
- 2 kruidnagels
- 1 kaneelstokje
- 1 tl kurkuma
- 1 blik ananas op sap
- 2 steranijs
- 200 gr (diepvries) doperwtjes
- 100 ml kokosmelk
Giet het sap van de ananas in een bakje en snijd ananasschijven in stukjes. Verhit de olie in de pan en fruit de knoflook en de kurkuma kort. Voeg de ananasstukjes en -sap, citroengras, chilivlokken, kruidnagels, kaneelstokje en steranijs toe en laat circa 15 min. pruttelen. Voeg de laatste 4 min. de doperwten en de kokosmelk bij de ananasstoof. Kook tegelijkertijd de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking en serveer ze bij de ananasstoof.
Tip:
Dit stoofpotje is extra lekker als je het ruim van te voren klaarmaakt, zodat de verschillende ingrediënten goed intrekken.
Meer recepten vind je op www.fairtrade.nl